Utah - Arches National Park

Utah

De staat Utah ligt in het westen en is de elfde grootste staat van de Verenigde Staten. Utah grenst aan \Colorado, Nevada, Arizona en Wyoming. De staat is vernoemd naar de Ute Indianen, een Noord-Amerikaanse indianenstam. De staat heeft als bijnaam de Beehive State, oftwel de Bijenkorfstaat. De bijenkorf symboliseert de industrie en de onderlinge samenwerking tussen haar inwoners.

Hoofdstad Salt Lake City

De hoofdstad va Utah is Salt Lake City, welke meer dan 180.000 inwoners telt. De tweede grootste stad is Ogden met ongeveer 80.000 inwoners. Geografisch gezien zijn er drie hoofdregio's: de Rocky Mountains, het Colorado-plateau en de Basin en Range regio. Het landschap varieert sterk met woestijnen in het westen tot rivieren en bergen in het noorden.

Nationale Parken in Utah

In het zuiden van Utah ligt het grootste aantal nationale parken van Amerika. Dit zijn de nationale parken Arches, Bryce, Canyonlands, Capitol Reef en Zion. Daarnaast is er ook nog zeer bekende park Monument Valley, dat wordt beheerd door de Navajo Indianen.

Four Corners Region

De staten Utah, Colorado, New Mexico en Arizona ontmoeten elkaar in het zogenaamde "Four Corners Region". Bij het Four Corner Monument is het mogelijk om in alle vier staten tegelijkertijd te staan, een 4-Staten punt. Het is het enige 4-Staten punt in Amerika.

Mormomen

De staat Utah is het centrum van de Mormonen en geen enkele staat in Amerika is zo stevig in handen van een religieuze gemeenschap als in Utah. De mormonen vestigden zich in Utah in 1847. De mormonen stichten florerende landbouwgemeenschappen in het woestijnachtige land. Zo’n 60% van de bevolking van Utah is Mormoons.

Klimaat en weer

De weersomstandigheden in Utah variëren van milde, hete zomers tot ijzige winters. De gemiddelde zomertemperaturen liggen tussen de 16 en 35 graden Celsius. De wintertemperatuur schommelt gemiddeld tussen 4 tot 7 graden, maar kan ook onder de 0 graden komen. Van juli tot september kunnen stormen de landelijke wegen tot moddervallen omtoveren. In het noorden van de staat, zijn er aanzienlijke regens (tot 1300 mm / m²), terwijl het zuiden erg droog is (jaarlijkse regenval slechts tot 130 mm / m²). Er is ook sneeuw in het noorden en Utah is een zeer geliefd wintersportgebied. De Olympische Winterspelen zijn dan ook in 2002 in Salt Lake City gehouden.

De Delicate Arch, symbool van Utah

Omliggende staten

De volgens staten grensen aan Utah:

  • Arizona
  • Colorado
  • Nevada
  • Wyoming
Utah - Monument Valley.Utah - BergenUtah - Prachtige weg Utah - Salt Lake CityUtah - Paardrijden in Bryce NPUtah - Capitol Reef NPUtah - Antelope Canyon

Gebruikerslogin