Californië

Californië, bijgenaamd "Golden State", is de op twee na grootste qua oppervlakte, waardoor het ongeveer twee keer zo groot is dan het Verenigd Koninkrijk.

De Golden State

The Golden State is lange tijd een populaire benaming geweest voor Californië en werd de officiële bijnaam van de staat in 1968. De staat dankt haar bijnaam aan het zonnige klimaat, de tijd van de "goudkoorts” en dat er elk voorjaar velden met gouden klaprozen te zien zijn.

Bevolking

Californië is de staat met de meeste inwoners van de Verenigde Staten. Elke achtste Amerikaan woont hier. Elke derde inwoner is van Spaanstalige afkomst en bijna 12% van de bevolking heeft een Aziatische afkomst. Het aandeel blanken is gedaald tot 47%. De grootste steden zijn Los Angeles (ongeveer 3,7 miljoen inwoners), San Diego (meer dan 1,3 miljoen inwoners), San Jose (ongeveer 950.000 inwoners), San Francisco (meer dan 800.000 inwoners) en Fresno (ongeveer 500.000 inwoners).

De natuur in Californië

Het landschap is zeer divers en biedt bijna alles: stranden, bergen, ruige kustlijnen, woestijnen, bossen en wijngaarden. Naast de hoogste berg in de Verenigde Staten buiten Alaska, namelijk Mount Whitney van meer dan 4.400 m hoog, heeft Californië ook het laagste punt van de Verenigde Staten in Death Valley met 86 m onder zeeniveau.

Nationale Parken in Californië

De volgend nationale parken zijn er te vinden verspreid over Colorado:

Bezienswaardigheden in Californië

  • San Francisco
  • Alcatraz
  • Pfeiffer Big Sur State Park

Gebruikerslogin