Badlands National Park

Badlands National Park

Het Badlands National Park werd opgericht op 29 januari 1939. Het ligt in het zuidwesten van South Dakota. Het bestaat uit een badland-achtig landschap dat ongeschikt is voor landbouw, vandaar de naam Badlands, oftewel ‘slecht land’. Naast dit badland-achtig landschap heeft dit park een groot beschermde prairie. Het park staat ook bekend om de vele fossielen gevonden van tot wel 30 miljoen jaar oud. Er zijn fossielen aangetroffen van prehistorische paarden, schapen, neushoorns en varkens. Het gebied werd in 1978 tot een nationaal park uitgeroepen. Badlands National Park vormde voor een groot deel het decor van de film ‘Dances With Wolves’ uit 1990 met Kevin Corstner in de hoofdrol.

Bizon in Badlands National Park

Fossil Exhibit Trail

In het midden van de grijsbruine steenwoestijn kwamen onderzoekers fossielen tegen van prehistorische neushoorns, paarden, schapen en varkens. Ook zijn er 11.000 jaar oude overblijfselen van mensen gevonden, waaronder 45 oude open haarden. Hele treinwagons vol met deze fossielen  werden in de late negentiende eeuw naar verschillende musea in Noord-Amerika vervoerd. Sommige van deze vondsten worden op de Fossil Trail nog in hun natuurlijke staat weergegeven.

Cliff Shelf Nature Trail

De Cliff Shelf Nature Trail strekt zich bijna een kilometer uit door glooiende en stenige heuvels die een fascinerend patroon vormen door de verschillende lagen klei, grind en steen. De rode tot paarse ringen onderscheiden zich duidelijk van de helderdere omgeving en getuigen van de erosie van de afgelopen miljoenen jaren. Samen met de verspreide vegetatie heeft de natuur hier een uniek landschap gevormd.

Notch Trail

Nog spectaculairder dan de Cliff Shelf Nature Trail is de Notch Trail. In het begin volgt men een goed zichtbaar pad langs een (grotendeels uitgedroogd) rivierbedding. Houten ladders helpen je tijdens de wandeling om steil te klimmen of te dalen. Het laatste stuk leidt je door een adembenemende kloof, van waaruit je een fantastisch uitzicht over de prairie met haar bizonskuddes hebt

Window Trail

Deze korte wandeling brengt je via een houten promenade naar een natuurlijke opening in The Wall. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de Badlands. 

Door Trail

De Door Trail is één van de meest spectaculaire routes in Badlands. Na een korte wandeling over promenades en een klimparty over verschillende heuvels bevindt je je plots midden in een spectaculair maanlandschap. De steile rotsen strekken zich zover als het oog kan reiken.

 

Badlands National Park RotsenBadlands National Park Hert

Gebruikerslogin